Velkommen til Gangstø Ressurssenter

Vi ynskjer at skulen skal gje elevane ei god personleg og fagleg utvikling gjennom å oppleva meistring. På Gangstø skal elevane får hjelp til stø gange mot vaksenlivet.


Kulturminne pris til Gangstøgarden ressurssenter

Som nevt før får Algrøy skule og Gangstøgarden ressurssenter  «Rydd et kulturminne»-prisen for 2011.

I forbindelse med  Norsk Kulturråd sin «Rydd et kulturminne»-aksjon i fjor, tok Fjell kommune initiativ til en lokal ryddeaksjon. Gangstøgarden var en av de 15  skolene i fjell som deltok.Elevene på Gangstøgarden sikret og utbedret notbuen i Grottvika på Knappskog.Notbua som skal sikrast og utbetrast

Juryen, som var sammensatt av kultursjef Lennart Fjell, rektor på Fjell kulturskule, Bjørn Andersen og leider i Fjell kulturminnelag, Hallgeir Dale, har konkludert med at det var to skoler som har utmerket seg i forhold til de kriteria som var gitt på forhånd, nemlig Algrøy skole og Gangstøgarden skole. Begge skolene får dermed prisen.

Les meir…

Fisketur til Rongesundet

Rognesundsbrua

Oversikt over Rognesundbrua og Ormhilleren

Det var strålande sol, med litt kald vind, og vi skulle på fisketur til Rognesundet.

Rongesundet bru (Rongsundbrua) er en veibro på riksvei 561 over Rongesundet mellom Rongøy og Toftøy i Øygarden kommune. Broen er 584 meter lang, der største spenn er 163 meter. Seilingshøyden er 33 meter, og broen har til sammen ti spenn. Broen er en fritt frembygg-kassebro i betong, der det ble brukt hele 7 000 m³ betong. Broen ble bygget av entreprenør Selmer, og åpnet for trafikk i 1986. Broen er kjent for sin karakteristiske bueform. Dette gjør at den ofte blir et godt motiv på mange bilder, spesielt sett fra sør. (Wikipedia)

Fangsten blei 4 paler. Lurer du på hva en pale er, trykk her.

På tur til Lyderhorn

Lyderhorn

Lyderhorn

Lyderhorn (396 moh.) er et av de syv fjell rundt Bergen. Det ligger ved Liavatnet ca. 5 km nordvest for sentrum og er godt synlig fra skipsleden både nordover og sydover, og har vært et kjent seilingsmerke. Gammelnorsk form av navnet var Logðarhorn / Lofðarhorn / Lœfðarhorn.
Nord for Lyderhorn ligger Ørnafjellet (329 moh.) og to vann som heter Skåleviksvatnet og Søre Skåleviksvatnet. Kvarven fort fra 1899 lengst mot nord ble et strategisk punkt under andre verdenskrig hvor det ligger igjen en del bunkere og kanonstillinger. På Lyderhorn, Ørnafjellet og Kvarven er det mange turstier fra ulike retninger.Lyderhorn skal etter folketroen ha vært samlingsplass for hekser på Valborgsnatten, Sankthansnatten og i julehelgen. Anne Pedersdotter skulle ha deltatt på heksestevnene på Lyderhorn tre julenetter på rad.Bergen Turlags årlige syvfjellstur starter fra Gravdal ved Lyderhorn og går videre over Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet.Lyderhorntunnelene er en parsell av Sotraveien fra Liavatnet i øst til krysset ved Kjøkkelvikveien mot vest. (Frå Wikipedia)