Ren hånd premie til barnehagen vår

Svingen barnehage vant premie for å ha delteke på undervisningsopplegget Ren hånd. Dette gjekk ut på å ha ekstra fokus på god handhygiene.

Barna song vaskesong ved handvask, var vaskesjef heime, fargela virus og bakterier i ulike fasongar, lærte om korleis bakterier vert spreidde, og kvifor det er så viktig å vaska hendene. Les meir…

Oktober 2017- Etikk, religion og filosofi

Denne måneden har vi arbeidet med Hakkebakkeskogen som vi først introduserte for barna i venneuken. Vi har sett Hakkebakkeskogen på storskjerm, og sunget «Revesangen».  Vi har startet med et maleprosjekt hvor barna skal male noen av de sentrale karakterene i fortellingen. Vi har også blitt godt kjent med «Dyrenes lov i Hakkebakkeskogen».  Les meir…

September 2017. Etikk, religion og filosofi

I tradisjonens tro har vi også i år hatt som mål å bli en «ren hånd» barnehage, som er i regi av Bergen kommune. Store og små barn i Svingen har gjennomført ren hånd prosjektet, gjennom undervisnings opplegg der barna lærer å vaske hendene riktig, de lærer vaskesang, fargelegger bakterier og har vært vaskesjef hjemme. Storm og Fjellrose har hatt spørrelek om håndvask, og vi avrundet prosjektet med utdeling av diplom til alle barna.

 

 

 

 

Les meir…

Bruk buss og båt under Sykkel-VM!

Under Sykkel-VM kan du nytta deg av ekstra buss- og båtruter i regi av Fjell kommune.

Laurdag 23. september og sundag 24. september går det ekstrabussar til og frå arrangementssonene på Ågotnes, Kolltveit og Straume. Videre frå Straume til Bergen sentrum går det eigne bussar. På sundag den 24. september går det båtrute mellom Ågotnes og Bergen sentrum.

Billettpris er kr. 30,- pr. reis. Billettar kjøpast elektronisk på førehand. Kjøp billettar her.

Skuleelevar, barn i barnehagane og foreldre har førsterett til å tinga billettar fram til torsdag 14. september klokka 16.00.

Her finn du ekstra bussruter, båtruter og infoblad om Sykkel-VM:

Februar 2017- Nærmiljø og samfunn

Hvert år arrangerer Svingen barnehage samisk uke i forbindelse med den samiske nasjonaldagen 6.februar. Denne uken har vi den samiske kulturen som hovedtema, og målet er at barna skal få en større kjennskap til mangfoldet i samfunnet vårt og samene som Norges urbefolkning. Les meir…

Mars 2017- Natur, miljø og teknikk

I mars har hele barnehagen jobbet med temaet; Natur, miljø og teknikk.

Barna på Myrtel og Turte har hatt fokus på å utforske nærmiljøet, samt bruke sansene og kroppen i naturen. De har gått turer og underveis har barn og voksne plukket med seg materiell fra naturen som de har laget kunstverk (sommerfugler) av. Les meir…

Januar 2017- Antall, rom og form

I januar hadde alle avdelingene i Svingen fokus på fagområdet Antall, rom og form. I følge Rammeplan for barnehager er barn tidlig opptatt av tall og telling, de utforsker rom og form, argumenterer og er på jakt etter sammenhenger. Derfor finnes det mange måter å arbeide med temaet på i barnehagen.

Les meir…

November 2016- Kunst, kultur og kreativitet

Månedens tema i november var kunst, kultur og kreativitet, og vi begynner med forberedelser til julemåneden.

De yngste barna på Myrtel og Turte har bakt pepperkaker som de pyntet med melis og nonstop. Noen smaksprøver underveis ble det nok også. Turte bruker de store pepperkakehjertene som julekalender til barna.

 

Les meir…