September 2017. Etikk, religion og filosofi

I tradisjonens tro har vi også i år hatt som mål å bli en «ren hånd» barnehage, som er i regi av Bergen kommune. Store og små barn i Svingen har gjennomført ren hånd prosjektet, gjennom undervisnings opplegg der barna lærer å vaske hendene riktig, de lærer vaskesang, fargelegger bakterier og har vært vaskesjef hjemme. Storm og Fjellrose har hatt spørrelek om håndvask, og vi avrundet prosjektet med utdeling av diplom til alle barna.

 

 

 

 

Venneuken har vært et nytt og spennende prosjekt for oss i Svingen. Venneuken er et tiltak som er utarbeidet av trygg i fjell for å forebygge og avdekke mobbing i barnehagen. Om dere ønsker å lese mer om trygg i fjell gå inn på http://modellen.tryggifjell.no/index.html .

Vi startet venneuken med en fellessamling inne på Storm for store og små, der hvor vi hadde fokus på bildeboken «Alene» på powerpoint. Vi hadde samtale om hva det innebærer å være en god venn. I følge Rammeplanen for barnehagen innhold og oppgaver er sosialt samspill viktig for å danne vennskap og felleskap barnehagebarna(s. 22). Etter samling gikk barna til basene sine for å lage håndavtrykk som et symbol på vennskap og samhørighet.


 

 

 

 

 

 

De neste dagene hadde basene samlingsstunder som var preget av det å være en god venn. Vi hadde mange ulike aktiviteter på hele huset. Vi har blant annet hatt bollebaking som endte ut i en vennskapscafe, vennskapsarmbånd, vennetegning, kino og vennedisko. Venneuken har for oss vært startskuddet for et gjennomgående tema som skal følge oss dette barnehageåret. Temaet vi har valgt er Hakkebakkeskogen, dette prosjektet vil ende ut i en temafest. Vi har valgt å legge vekt på Hakkebakkeskogen i venneuken, fordi man blir fortalt om vennskap, å stjele, å være redd etc. i hakkebakkeskogen.

Comments are closed.